SoGett Band

Americana, music of the heart

Americana v.s. Country


.....is niet een opzichzelfstaande muziekstijl, maar een combinatie van muziekstijlen die in Amerika hun oorsprong vinden. Stijlen als Blues, Rock ‘n Roll,  en Country worden gecombineerd tot bijvoorbeeld Blues-Rock, Country-Rock, Country-blues of fusion achtige combinaties. Het “paard” van de southern-styled sound zal veel terug te horen zijn in het ritme van de muziek.  Geluiden van elektrische en akoestische gitaar en  steelguitar worden vaak gecombineerd met drum en........ Soms gaat het terug naar het gebruik van alleen akoestische instrumenten zoals mandoline, banjo, contrabas en akoestische gitaar. Hiermee ontstaat Bluegrass en Folk.

SoGett music Choice


Americana vindt de oorsprong in Amerika, maar ook in Nederland zijn producties bekend in die stijl. Danny Vera, Ilse de Lange en Waylon zijn daar grote voorbeelden van. Ook zijn er meer bands en artiesten, waarbij hun muziek oorspronkelijk vanuit Americana wordt opgebouwd, maar waarbij dat minder herkenbaar is. In veel gevallen is het dan genoeg om het geweld van elektrische gitaren en elektronische instrumenten in te perken om de “feel” van Americana terug te krijgen. Golden Earring en Tina Turner zullen we met alle respect op deze wijze interpreteren. “The Boss” en Skynard Lynard zijn voorbeelden die ongewijzigd hun plek vinden in ons repertoire. We maken een roadtrip langs vele wegen die Americana ons biedt.Café, Zaal, Terras, Tent of Festival

Met een gitaar komen we naar diverse evenementen. We creëren een muzikaal behang voor recepties terrassen en kleine podia. In een café in een zaal of bij een festival gaan de remmen los en maken we er een feest van.

Gedurende ons optreden nemen we iedereen op mee reis door de muziekgeschiedenis, waardoor wij worden geïnspireerd.

Met ons geluid proberen we zo dicht mogelijk bij de sfeer te komen die de oorspronkelijke artiest bedoeld heeft. Desondanks kan de uitvoering door ons worden aangepast om met onze instrumenten die beleving te benaderen.

Klein geluid, maar groots qua performance kan het gebeuren, dat het achtergrond karakter, (mits de entourage het toelaat) toch over gaat in een (klein) feest(je).

Graag luisteren wij naar de live-registraties van de originele artiesten, om het karakter van de bands recht te kunnen doen. Wij willen een reis maken langs vele facetten  van de ruime keuze die er is in de muziekgeschiedenis van Americana.

Sommige muziekstukken ontroeren, anderen zijn een feest. Niemand blijft ongeroerd bij een avond van SoGett.